HAL

Vaak wordt de hal qua inrichten, styling en decoreren overgeslagen. Tja wat moeten we met deze vaak kleine ruimte? Jammer, want de hal is echt een welkom thuis! Ons visitekaartje. Als de voordeur opengaat, moet iedereen zich eigenlijk al thuis voelen.

Probleem is vaak dat de hal vaak maar een halletje is. Daar valt niets aan te doen. We zullen hier geraffineerde trucjes en foefjes moeten toepassen en dit gaat wel iets verder dan het neerzetten van een kapstok.

Verlichting is hier bijvoorbeeld een van. Kies voor mooie sfeervolle verlichting. Een of twee wandarmaturen geven onmiddellijk een andere indruk. De ruimte wordt breder ervaren. Ook geven ze veel meer sfeer dan bijvoorbeeld de bekende plafonnière en deze werkt ook nog eens ver- smallend. Plaats altijd een dimmer voor nog meer sfeer!

Goed kleurgebruik is natuurlijk ook heel belangrijk. Als je met te veel donkere kleuren werkt, zou de ruimte echt kleiner lijken. Lichte, frisse kleuren zijn dus de juiste keus. Je kunt kiezen voor een lik verf of een mooi behang en dit afstemmen met het interieur van de woonkamer. Mooie deuren en een fraaie spiegel mogen eigenlijk niet ontbreken. Deze zijn er in vele soorten en maten.

Zorg ervoor dat je hal geen verzamelplaats wordt van jassen, schoenen, paraplu’s en sleutels. Met een beetje inventiviteit werk je zo de losse rommeltjes uit het zicht. Grote manden al of niet met kleppen zijn voor het snelle opbergwerk. Ideaal natuurlijk. Schoenen, mutsen, sjaals en dergelijke zijn binnen een handomdraai weggewerkt! Kleine kastjes zijn er tegen-woordig  in vele soorten en maten. Handig voor de kleine prullen. Leuk om eens zo’n klein kastje een gekke opvallende kleur te geven!

Voor een garderobe is een complete kapstok niet echt nodig. Een paar flinke, fraaie haken is vaak al voldoende. Nog mooier is het om een ruimte zo te creëren dat de jassen e.d. niet meteen in het zicht hangen. Helaas is
dit vaak niet mogelijk. Heb je nog ruimte over? Hang dan een of meer
schilderijen of prenten op. Zorg wel dat de bovenzijde van de lijsten een lijn vormen! Als je dat niet doet, degradeer je de mooie reeks schilderijen tot een onrustig tafereel. En dat is in een kleine ruimte juist niet de bedoeling.

Heb je een grote hal? Dan kun je met nog veel meer mogelijkheden een warm sfeervol geheel creëren.

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Entree  
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Lisa Ferguson Interior design
© 2017 binnenhuisarchitect.nl