KARPETTEN

Tegenwoordig wil men meer dan alleen maar languit op een bank of in een fauteuil zitten. Lekker relaxed op de vloer tv kijken, zomaar wat liggen, of een goed boek lezen wordt steeds meer gedaan. Het karpet is daarom niet meer weg te denken uit ons interieur!

Karpetten zijn comfortabel en zorgen voor de nodige afwisseling in kleur en textuur en maakt een ruimte interessanter. Je kunt genieten van alle voordelen van een harde vloer en daar waar je toch wat meer comfort wilt en warmte, leg je een karpet neer. Of u nu een vloer hebt van marmer, plavuizen, parket, vinyl of kurk, zonder een mooi karpet is de vloer niet echt af. Zelfs op tapijt kan men een vloerkleed neerleggen!

Karpetten zijn er in alle kleuren, vormen, maten en in verschillende dessins. Bijvoorbeeld een vloerkleed met een randdessin zorgt voor een bijzonder effect. Het bakent de kamer af en zorgt voor een intieme sfeer. Kiest je er een met een diagonaal dessin, dan maak je een vertrek optisch groter, want het vertrek wordt langer en breder ervaren dan het in werkelijkheid is. Het kan ook verrassend zijn om een vloerkleed en vloer in dezelfde tint te kiezen!

De kleur is sowieso erg belangrijk, het moet matchen bij de rest van het interieur. Kies je voor patronen, let dan op dat de rest van het interieur niet al te bond is. Het karpet wordt dan echt de eye- catcher, mooi in een rustige omgeving. Op het moment zien we kleurrijke patchwork of rozenkelims. De recoloured tapijten zijn ook helemaal hip. Deze gebruikte tapijten worden eerst ontkleurd en vervolgens worden ze bewerkt met natuurlijke verfstoffen in felle kleuren, super leuk!

Vloerkleden zijn bovendien een goede manier om het zitgedeelte, het slaapgedeelte of de werkplek te kaderen. Het is echt een gebruiksvoorwerp. Je kunt er eenvoudig mee wisselen. Bijvoorbeeld met de seizoenen, je stemming of met je nieuwe indeling. En wanneer je gaat verhuizen, verhuist het vloerkleed gewoon mee om  je weer opnieuw een dienst te bewijzen. Ben jeu weer eens toe aan heel iets anders, dan is een het kleed zo weer te vervangen voor een nieuw. Zo creëer je binnen een handomdraai een hele nieuwe sfeer in een ruimte.

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Carpets Creations
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Elle Funny Carpets
© 2017 binnenhuisarchitect.nl