OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Heuga Home Flooring
Foto: Autre 2000
KASTEN OP MAAT

Helaas worden de nieuwbouwwoningen veelal opgeleverd zonder kasten. In bestaande oudere huizen treft men daar in tegen vaak wel ingebouwde kasten aan. Erg makkelijk, want u hoeft dan niet zelf voor kasten te zorgen. Nadelig is, dat deze kasten vaak op een plek staan waar u dit juist niet wilde. Alhoewel, de bekende kasten en suite met schuifdeuren die een ruimte in tweeën splitsen, zijn en blijven schitterend en bijzonder sfeervol! Zelfs waar ze zijn gesloopt worden ze weer op een eigentijdse manier terug geplaatst, maar het moet natuurlijk wel matchen bij de rest van uw interieur.

In de woonkamer zult u in de eerste plaats kiezen voor een kast die bij uw interieur past. Er is volop keus. Fabrikanten komen met talloze kastsystemen op de markt, waarbij zowel rekening is gehouden met het type interieur als met de functionaliteit. Met verschillende elementen kunt u uw eigen kastenwand samenstellen die u in de toekomst bijvoorbeeld zou kunnen uitbreiden!

Voor in de slaapkamer is een kast op maat een aanrader. Een gewone garderobe/ linnenkast met gewone scharnierende kastdeuren neemt veel plaats in beslag, maar ze blijven wel altid mooi qua uitstraling. Schuivende kastdeuren zijn vaak een prima oplossing. Ideaal voor de moderne slaapkamer, die meestal niet al te groot is. Ze zijn er in diverse uitvoeringen, zoals hout of hout in combinatie met glas of met spiegels. Ook kunt u er voor kiezen de kast te bekleden met een leuke stof of met een fraai behang. Belangrijk is wel om in dezelfde ruimte de stof of het behang te herhalen. Louvre deuren zijn ook een optie.

Handig is het om de loze ruimtes te benutten. Bijvoorbeeld tussen twee ramen, maar ook de ruimte tussen een raam en een muur kunt u vullen met een kast. Zelfs onder een raam kunt u kiezen voor een kast op maat! Kasten zijn in een groot aantal standaard maten leverbaar, maar ze kunnen natuurlijk ook precies voor u op maat worden gemaakt. Van wand tot wand en van plafond tot vloer in alle kleuren en materialen. Kasten op maat zijn altijd een toegevoegde waarde aan uw interieur!

© 2017 binnenhuisarchitect.nl