KUNST

Helaas zijn er noch heel veel interieurs die het zonder kunst moeten  doen. Jammer, want een mooi schilderij in de woonkamer, een prachtig bronzen beeld in een hal of een fleurige aquarel op de slaapkamer geven deze ruimtes nu juist net een bijzondere uitstraling.

Voor het geld hoef je het niet te laten, want voor een vriendelijke prijs kun je kunst uitzoeken en huren bij de kunstuitleen of artotheek. Ook is het mogelijk om kunst te leasen. Kopen op een veiling behoort ook tot een van de mogelijkheden. Laat je dan goed adviseren en neem van tevoren een kijkje op de kijkdagen van het veilinghuis.

Wanneer je over gaat tot het aanschaffen van kunst, is het slim om vooraf te bedenken waar je voorkeur naar uitgaat. Wilt je het sober houden of juist iets met kleur, een klein object of juist heel groot, abstract of herkenbaar? Wanneer je een mooie ets, tekening of  schilderij aangeschaft is het ophangen hiervan ook een kunst apart. Door schilderijen e.d. op een bepaalde manier te rangschikken en wat grotere items te gebruiken, kunnen ze erg sfeer bepalend zijn. Ook lijsten, passe-partouts en de plaats vormen een belangrijk onderdeel. Fraai is het om een groep schilderijen bij elkaar te hangen. Wel is het raadzaam uit te gaan van bepaalde lijnen. Bijvoorbeeld boven- of onderzijde van de lijsten. De laatste vormen dan een doorlopende lijn. Ook is het leuk om eerst een kleurvak op de wand te schilderen  in een pittige kleur en daarop verschillende kunstwerken te rangschikken.

Schilderijen, tekeningen e.d. hoeven niet altijd opgehangen te worden. Staand tegen de muur of neerzetten op een wandplank kan voor een verrassend effect zorgen. Voordeel hiervan is natuurlijk ook dat op deze manier makkelijk gewisseld kan worden zonder de wand te beschadigen met haken, spijkers of schroeven. Al hoewel er zij natuurlijk ook speciale systemen voor het ophangen bedacht zonder de muur te beschadigen.

Kunst uitverlichten is een must! Er zijn speciale mogelijkheden hiervoor bedacht die zorgen voor een groots effect! Kunst, koop het in ieder geval niet te snel en laat je goed adviseren. Koop wat je echt mooi vindt, zodat je er een lange tijd van kunt genieten.

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Art Always     
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Binnenhuisarchitect.nl
© 2017 binnenhuisarchitect.nl