OVER WONEN GESPROKEN
CORIAN

Ontwerpers zijn over het algemeen gek op Corian. Het is uitermate uniek en naadloos materiaal, welke met zijn onbeperkte mogelijkheden in elke ruimte binnen en buiten kan worden toegepast. En omdat het driedimensionaal vormbaar is, biedt het gebruikers en ontwerpers heel veel vrijheid op artistiek en creatief gebied. Een bijzonder materiaal dus waarmee je bijna alles kan ontwerpen en creëren. Het is dan ook een enorme uitdaging om dit veelzijdige materiaal om te vormen tot een zinvolle harmonie van functie en vorm. Corian biedt vrijheid!

Corian bestaat al meer dan veertig jaar. Het is een geavanceerde samenstelling van natuurlijke materialen en zuiver acrylpolymeer. Een synthetisch materiaal dat is ontstaan uit menselijke experimenten en ideeën. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is zeer hygiënisch, elegant en duurzaam. Met Corian krijgt bijna elke omgeving een persoonlijke uitstraling, want je kunt er allerlei accenten mee aanbrengen.

Een super materiaal voor de keuken en badkamer. Een tijdloos materiaal welke toepasbaar is in bijna elk type keuken en badkamer. Schoon, praktisch en functioneel en Corian het is een niet-poreus materiaal. De wasbakken, werkbladen en wandpanelen kunnen zonder zichtbare naden worden samengevoegd. Corian is ook bestand tegen vlekken, krassen en schimmelvorming. Een sterk materiaal en ook niet onbelangrijk, Corian is herstelbaar. Wil je een super lang werkblad voor je kookeiland? Allemaal mogelijk. Het werkblad wordt natuurlijk wel in onderdelen gebracht, maar wordt ter plekke samengevoegd. Ook kunnen randen worden aangezet om dikker te ogen.

Corian laat zich goed combineren met hout, metaal, steen e.d. en het is leverbaar in héél veel kleuren. Voor het creëren van verschillende 2- of 3- dimensionale objecten wordt dit materiaal bij een bepaalde temperaturen thermisch gevormd in een mal van hout of metaal. Het is ook lichtdoorlatend. Gebruik liever wel lichte kleuren hiervoor en dunne platen. Op deze manier ontstaat een schitterend lichteffect. Al een idee waar en hoe je het gaat laten toepassen?

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest board: Corian  
© 2017 binnenhuisarchitect.nl
Foto: One Off