DESSIN


Dessins zijn de manier om je interieur een eigen touch te geven. Bloemen strepen, ruiten, geometrische vlakken en dierenprints zijn enkele voorbeelden. De subtiele combinatie van verschillende kleuren  en patronen maakt ons interieur spannend. U kunt in uw huis de sfeer scheppen die u wilt als u maar durft en de juiste patronen kiest!

Voor een moderne en levendige stemming zijn vrolijke ruiten en strepen erg geschikt, maar retro patronen zijn natuurlijk ook lekker hip. Voor een traditionele uitstraling zijn bloemen en ingeweven patronen van damast zeer geslaagd. Dierenprints blijven ook altijd leuk om toe te passen. Als meubelstof, geschilderd of van papier, je geeft je interieur er een wild accentje mee. De meeste patronen hebben een eigen identiteit. Een fijne streep doet denken aan de sierlijke elegantie van een woonkamer uit het begin van de vorige eeuw, terwijl een meer opvallende streep eerder past in het hier en nu.

Sommige  patronen hebben te maken met een bepaalde streek, denk maar aan de engelse of de schotse ruit. De schotse ruit was van origine wollen kledingtextiel. De ruitpatronen dienden ter onderscheiding van de  verschillende Keltische clans. In het hedendaagse interieur worden ze gebruikt voor behang, beddengoed, katoen, tafzijde en zelfs op kopjes en schoteltjes. Ruiten die ooit waren voorbehouden voor keukengordijnen of het tafelkleedje in de kinderkamer behoren nu tot de modernste en geliefdste motieven voor elke ruimte in huis. Ook zijn ze gemakkelijk te combineren en worden dan ook vaak toegepast samen met een ander dessin.

Strepen zijn hier een goed voorbeeld van, met hun afwisselende stroken in verschillende kleuren of tinten behoren ze tot de meest veelzijdige patronen. Met strepen kunnen er veel visuele trucjes worden uit gehaald. Een smalle gang bijvoorbeeld lijkt breder als men met horizontale strepen werkt. Horizontale lijnen suggereren immers breedte. In combinatie met spiegels kan zo’n smalle gang hierdoor een heel ander uiterlijk krijgen! Verticale strepen suggereren daar in tegen weer hoogte, hierdoor kun je lage plafonds hoger doen lijken. Strepen laten zich net zoals ruiten, goed mengen. Durf een streep en of ruit te combineren met een bloem. Bloemen zijn altijd en overal aantrekkelijk. Dessin het interieur kan niet zonder, er zijn heel veel slimme trucjes mee uit te halen en er worden sfeervolle interieurs mee gecreëerd.

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons
Pinterest Board: Burberry & Ruiten
Pinterest Board: Stripes Only
Pinterest Board: Pied de Poule
    


 
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Casamance
© 2017 binnenhuisarchitect.nl