DEUREN

Deuren zijn de sieraden van je woning. Het begint bij de voordeur, het visitekaartje, waar je direct een goede indruk mee kunt maken. Ze zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk is dat deze deur bij het huis past, qua kleur en uitstraling. Een donkere kleur in hoogglans ziet er chique en stijlvol uit en past mooi bij een villa of landhuis. Een knal blauwe met veel glas is weer zeer geschikt voor een moderne woning.

Eenmaal binnen gelden de zelfde regels. Het voordeel van mooie binnendeuren is dat deze direct zorgen voor meer sfeer in uw interieur. Bedenk wel van te voren hoe je de ruimtes onderling van elkaar wil scheiden. Deuren zijn uitermate geschikt om meer licht in een ruimte te creëren. Meer licht, maar geen inkijk? Kies dan voor frosted glas. Voor een sfeervolle lichtinval is toepassing van gekleurd Glas-in-Lood een prima keuze. Wanneer je een ruimte echt wil afsluiten kies je natuurlijk voor een dichte deur.

Wanneer er voldoende ruimte is, kun je kiezen voor openslaande deuren. Openslaande deuren geven de ruimte nog meer sfeer! Helemaal als deze zijn voorzien van mooie sierlijsten, of wel architraven. De architraven kun je in dezelfde kleur als de deur aflakken, maar je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur. Of je kiest een matte verf voor de deur en een hoogglans verf voor de architraven. Verschil in textuur zorgt altijd voor een bijzonder effect!

Ruimte besparen? Kies dan voor een schuifdeur. Apart en je hoeft geen rekening te houden met de uitzwaai van de deur. Je kunt bij deze deur beter het kozijn laten vervallen. Laat de muren van de doorgang stuken met strakke hoeken. Fraai! Laat je goed informeren over een kwalitatief en gebruiksvriendelijk schuifsysteem.

Het deurbeslag speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. De keuzen is enorm, maar een eenvoudige spelregel is dat het beslag en het materiaal goed bij de vormgeving van de deur moet passen. Titanium is een uniek en zorgeloos product van hoge kwaliteit. Messing, smeedijzer en brons wordt veel gekozen in een klassiek interieur. Inox, mat nikkel, chroom of RVS worden meestal toegepast in de moderne interieurs.  

En dan de kleur. Meestal wordt er gekozen voor een wit of crème kleur. Niets mis mee, maar de deur mag ook best opvallen met een bijzondere kleur welke past bij het interieur. Een donkere kleur zoals antraciet of zwart kunnen zorgen voor een aparte gelikte uitstraling! Ze zorgen bovendien voor een mooi contrast bij lichtere wanden.

Hoe dan ook, laat je deur onderdeel zijn van de stijl en het kleurenpalet van je woning en je zult ervaren dat deuren iedere ruimte verrijken!

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Doors & More          
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Skantrae
© 2017 binnenhuisarchitect.nl