OPBERGEN & UITSTALLEN


Ieder mens is anders, dus ieder mens woont ook anders! Een klein appartement, een prachtig loft of een gezellige woonboerderij. Twee dingen heeft men meestal wel gemeen, namelijk het uitstallen van je dierbare hebbedingen en het opruimen van altijd teveel spullen!

De meeste mensen herkennen het probleem: “waar laten we de spullen”!! We bewaren graag, want je weet maar nooit…… We vergaren graag en voor je het weet puilen je kasten uit en weet je niet meer waar je alles moet laten. Het wordt dus tijd om te kijken wat je hebt en of je er daadwerkelijk ooit nog iets mee doet. Stap één opruimen dus!  De volgende stap is een opbergruimte te creëren die bij je levensstijl past en uiteraard bij de ruimte.

De bekende kastenwand is natuurlijk de oplossing. Helaas wordt er nog vaak voor de bekende saaie uitstraling gekozen. Kies voor de deuren eens mooie paneeldeuren met mooie grepen eventueel gecombineerd met een mooie sierlijst met verlichting. Er ontstaat direct een totaal andere ambiance. Heb je  voldoende ruimte? Dan is het plaatsen van mooie separatiekasten ook een sfeervolle en functionele oplossing. Je kunt ook kiezen om planken of kasten rondom een deur of ramen te plaatsen. Tussen de kasten onder het raam kun je gelijk een diepe vensterbank plaatsen. Mooi voor grote vazen of handig als werkplekje! Zijn de ramen lager? Kies dan voor een zitbankje.

Onder de trap is ook zo’n plek waar je creatieve opbergruimte kunt bedenken. Mooie apothekerskasten op maat. Handig voor de schoenen, dassen en tassen en wat dacht u van een lade i.p.v. het stootbord?

Onze mooie spulletjes verdwijnen natuurlijk niet achter de gesloten deuren! Het is wel een goed idee om er groepjes van te maken i.p.v. her en der te verspreiden. Het vitrine kastje is weer helemaal hip, maar de stoere planken boven bijvoorbeeld de bank zijn ook hot! Zorg er wel voor dat deze planken niet breder zijn dan de bank. Je kunt de planken in de kleur van de wand schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kleur van de bank te herhalen! Oud stoer vergrijsd hout is uiteraard ook geweldig! Het bekende pronkbord is ook niet meer weg te denken. Hij past eigenlijk bijna overal en je kunt hem makkelijk verzetten en je kunt in een handomdraai wisselen met je accessoires. How nice?   

Kijk voor meer ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Store & Show   

   


 
OVER WONEN GESPROKEN
© 2017 binnenhuisarchitect.nl
Foto: Autre2000