RAAMDECORATIE


Ramen, ze zijn er in ongelooflijk veel soorten en maten. Gelukkig geldt voor de raamdecoratie van tegenwoordig hetzelfde verhaal. Voor elke sfeer is er wel wat te vinden.

Bijvoorbeeld de eenvoudige voile, deze blijft natuurlijk altijd mooi. Ze temperen
het daglicht, zorgen voor minder inkijk en zijn zeer decoratief. Let hierbij wel op
dat de stof niet krimpt en strijkvrij is! De vouwgordijnen blijven populair. Effen of streepdessins stoffen worden hierbij vaak toegepast. Bedenk dat een verticale
streep de ramen hoger doen lijken en de horizontale streep de ramen breder
doen lijken.

De horizontale jaloezie, beter bekent als de luxaflex, is een klassieker onder de raamdecoratie. Ze zijn er in vele kleuren en materialen. Op het moment zijn de houten jaloezieën met een stoere ladderband helemaal hot! Daar in tegen is de vlinderjaloezie, subtiel en minder bekend. De lamellen vouwen zich uit zoals de vleugels van de vlinder. De bekende verticale lamellen zien we tegenwoordig wat minder vaak in het hedendaagse interieur.

Voor de romantische sfeer blijft de embrasse goed toepasbaar. Embrasses zijn
de omarmers van een gordijn. Ze zijn kant en klaar te koop, maar worden ook
op maat gemaakt in een door u gewenste stof. Kiest u voor een contrasterende
kleur, dan valt de embrasse extra op. Embrasses kunt u op verschillende
hoogtes bevestigen. Bij gordijnen die tot op de vensterbank hangen zitten
embrasses op tweederde van de hoogte, maar bij langere gordijnen zijn er
verschillende plaatsen mogelijk. Bepaal uw keuze met zorg, want elke hoogte
heeft een ander effect.

Je bent niet zo’n romantisch type? Dan zijn paneelgordijnen misschien wel iets voor jou. Deze raamdecoratie is uitermate geschikt voor grote ramen, schuifpuien of openslaande deuren. Ze zorgen ervoor dat het daglicht nog meer naar binnen kan stromen. Paneelgordijnen zijn tevens ook erg goed toepasbaar
als scheidingswand.

Erg apart en gemakkelijk in onderhoud, zeer duurzaam en enorm isolerend, zijn de houten luiken. Verandert je interieur van kleur? Dan schilder je ze gewoon weer over. Shutters zijn bijzonder sfeervol, want deze houten luiken zijn voorzien van regelbare lamellen, waardoor je kunt spelen met het licht. Groot voordeel is ook, dat ze in iedere vorm gemaakt kunnen worden. Sommige zijn zelfs met de iPad of iPhone te open of te sluiten.

De Washi raamdecoratie wordt gemaakt van Japans papier van de moerbeiboom, gecombineerd met aluminium strips. Ze filteren het zonlicht en zorgen voor een rustige sfeer en voor een fascinerend spel van licht en schaduw. Je kunt kiezen voor een rolgordijn, paneel of banner. Werkelijk een aanrader in een modern eigentijds interieur!
 
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Binnenhuisarchitect.nl
© 2017 binnenhuisarchitect.nl