SLAAPKAMER


De slaapkamer moet tegenwoordig aan vele eisen voldoen. Naast slapen
gebruiken we de ruimte om te relaxen, ontbijt te nuttigen om tv of film te kijken en soms ook om te werken. De slaapkamer is een ruimte geworden waarin luxe en comfort de boventoon voeren. Dit alles vraagt om een grote flexibiliteit van de meubels, zodat de inrichting op de situatie aangepast kan worden.

De loungetrend zet door, ook in de slaapkamer. We gaan over tot de aanschaf
van rijke materialen en technisch hoogwaardige slaapsystemen. Een mooi
slaapkamerinterieur wordt bereikt door combinaties en contrasten. Door te spelen met kleuren en accessoires. De inloopkast is bijna niet meer weg te denken. Slaapkamer meets badkamer is de nieuwste trend. Deze twee ruimtes worden samen één grote ruimte om te relaxen en te rusten. Door simpelweg een wand te verwijderen (indien mogelijk) ontstaat er één ruimte waar deze combinatie mogelijk is. Maar hoe trendy de slaapkamer van tegenwoordig ook is, het bed staat nog altijd centraal.

Belangrijk natuurlijk is dat een bed lekker ligt en zit en het bed moet aan beide kanten instapbaar zijn. De meeste bedden worden verkocht met een verstelbare bodem. De bed bodem is een belangrijk onderdeel van het bed, want deze zorgt voor ondersteuning en vochtregulatie. Zo zijn er de spiraal en lattenbodems en de populaire boxsprings. In combinatie met een goed matras kunt u verzekerd zijn van een goede nachtrust.

Het aanbod in het beddengoed is enorm en wat dacht u van de prachtige combinaties van behang en stoffen, waar u eindeloos mee kunt combineren? Opvallend is de aankleding van het bed. Met veel losse kussens, extra dekbedden en plaids of een mooi achterbord wordt het bed een echte eyecatcher in de ruimte.

Toch zijn er nog altijd sobere slaapkamers. Terwijl de woonkamer met zorg wordt ingericht, is de slaapkamer een restpost. Jammer, want wie wil er nu
niet een slaapkamer die warmte en sfeer uitstraalt! Met het toepassen van een mooie  kleur komt u er niet! Goede verlichting is zeker zo belangrijk! Sfeerverlichting is een must, maar ook functioneel licht om bij te kunnen lezen is natuurlijk belangrijk. De vloer kan beter niet hard, kaal of koud zijn. Wil je toch een harde vloer, dan is een karpet geen overbodige luxe. Lekker aan de voeten, leuk kleur accent en bijzonder sfeervol!  Prop de slaapkamer sowieso niet te vol met overbodige spullen. Vaak zijn de wanden in een slaapkamer nogal kaal of bedekt met een te klein schilderij. Durf eens een mooi groot schilderij op te hangen of een paneel met apart behang of stof. Tegenwoordig zijn er ook fraaie muurstickers. In een handomdraai heb je hiermee een
verrassend resultaat!   

Ventileer uw slaapkamer elke dag! Per nacht verliezen we ongeveer een kwart liter vocht. Geef daarom uw matras en beddengoed de volgende dag even de tijd om dat vocht weer af te staan. Zorg er ook voor dat u uw slaapkamer goed kan verduisteren. Het vroege daglicht dat de kamer binnendringt, maakt een eind aan alle illusies over lekker lang uitslapen.

Tja, het wordt echt tijd dat de slaapkamer net zoveel aandacht krijgt als de woonkamer. Per slot van rekening brengen wij gemiddeld een derde van ons leven in bed door.

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Sleep Well     
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Binnenhuisarchitect.nl
© 2017 binnenhuisarchitect.nl