TEXTIEL

Geen woning kan zonder textiel. Het is een uitstekend materiaal om een interieur op te fleuren, aan te kleden of te verzachten. Juist het verzachten is het sleutelwoord van ons hedendaagse interieur. ‘s Avonds sluiten we onze gordijnen weer. We willen de boze kille wereld buiten sluiten. We gaan weer ouderwets gezellig bij elkaar zitten. Met heel veel kussens op de bank en eigenlijk mag et grote leef kussen op de vloer niet ontbreken.

Met textiel kan volop woeden geëxperimenteerd. We beperken ons allang niet meer in gordijnen en kussenhoezen. Textiel wordt in een frame gespannen om als een flexibele scheidingswand dienst te doen, we plakken het tegen de wand of we bekleden panelen met mooie stoffen die makkelijk het schilderij kunnen vervangen. Zelfs tafels, bedden en elektronica worden in stof, leer, wol of rubber ingepakt.

De nieuwe stoffen zijn mooi, puur, warm en zacht. We kiezen voor duurzaam, voor kwalitatief hoogwaardige stoffen met een luxe karakter. Kussens worden mooi afgewerkt met een piping, vaak in een andere kleur voor een verrassend effect. We kiezen een of twee fauteuils in opvallende kleuren of patronen en rijke stoffen voor de gordijnen. Geweldig, met textiel kun je oneindig combineren!

Steeds meer merken komen met prachtige combinaties waarmee je een mooi eigentijds, modern effect kunt creëren in je interieur. Kies bijvoorbeeld een mooie stof voor een hocker en combineer deze met kussens en een paneel aan de wand uit dezelfde serie. Het zelfde geldt voor de achterwand van uw bed. Mooi gecapitonneerd of gebombeerd, mixen met sierkussens en gordijnen en je slaapkamer heeft direct een uitstraling van een luxe hotelsuite.

Toile de jouy leent zich uitstekend voor het opnieuw te bekleden stoeltje van oma of weet ik waar op de kop getikt. Combineer deze stof met een stoere streep en je hebt een gewaagde combinatie. Zodra je deze gedurfde keuze hebt gemaakt moet je niet terug deinzen om deze patronen nog een keer te herhalen in het interieur. Natuurlijk moeten alle elementen zoals wand decoratie, gordijnstoffen en tapijt goed op elkaar worden afgestemd. Kun je net die ene kleur niet vinden? Geen probleem! Met grove breipennen en extreem dikke wol is een kussenhoes in de juiste kleuren combinatie zo gemaakt. Ja, het brei en haakwerkje mogen al weer een tijdje! Ook kun je de dikke wol vervangen voor repen leer.

Voor extra kleur en comfort is een plaid ook de uitkomst. Tegenwoordig is er volop aanbod. Zachte, gebloemde of patchwork. Voor elk interieur is er wel een passend plaid te vinden en ‘s avonds kun je er lekker onder kruipen! Textiel, het is een belangrijke sfeermaker. Het geeft een ruimte en geraffineerd, vrolijk of juist een eenvoudig karakter en je kunt er eindeloos mee combineren!

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Soft Soft Silk                                                          Pinterest Board: Linen                                                          Pinterest Board: Lace And...                                                          Pinterest Board: Bleu Velvet                                                          Pinterest Board: Knit Knit
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Binnenhuisarchitect.nl
© 2017 binnenhuisarchitect.nl