WERKPLEK

Tijden veranderen. Met alle voorzieningen van tegenwoordig kunnen veel mensen thuis werken. Wonen en werken versmelten tot een nieuwe levensstijl. Steeds meer verlaat men de vaste werkplek op kantoor om vanuit de eigen woning te gaan werken. Dit heeft vele voordelen, want je kunt je tijd zelf indelen, je hebt geen reistijd en daardoor ook geen ergernis tijdens een file. En uit onderzoek blijkt dat men zich thuis beter kan concentreren. Reden te meer om thuis een goede werkplek te creëren.

Als er geen plaats is voor een aparte werkkamer, dan is het wellicht te over verwegen om in de woonkamer een werkplek te maken. Deze werkplek hoeft er alles behalve saai uit te zien en het hoeft niet per se een grote ruimte te zijn, maar natuurlijk wel functioneel en praktisch ingedeeld. Centraal staat natuurlijk de computer of laptop en alles wat daarbij hoort: telefoon, evt. fax, antwoordapparaat, printer e.d. Hiermee begint het inrichten, want deze spullen nemen meer ruimte in beslag dan een normaal bureau lief is. Zorg voor voldoende opbergruimte, want aan een goed georganiseerde werkplek kun je efficiënter werken.

Zo zijn er de verrijdbare ladeblokken, mooie planken of evt. een kast op maat. Bovendien zijn er ook verschillende, leuke en aparte opbergmogelijkheden voor op het bureau te koop. Wie voor zijn papierwerk nog meer opbergruimte nodig heeft of simpelweg liever aan een groter bureau zit, moet op zoek naar een wandkast systeem. Uitgangs punt blijft natuurlijk een goede combinatie met het overige meubilair. Tegenwoordig zijn alle elementen verkrijgbaar van hetzelfde materiaal als het overige meubilair, zodat de kantoor onderdelen niet uit de toon vallen. Bovendien is zo’n systeem van alle gemakken voorzien.

Wel is het natuurlijk van groot belang om goed meubilair uit te kiezen en een goede werkhouding te hebben. U weet een ongemakkelijke houding zorgt voor RSI,  waar vooral polsen en vingers vatbaar voor zijn. Let hier op! Want eenmaal achter het bureau, vliegen de uren voorbij!

De computer of laptop hoeft er niet meer saai uit te zien. Computer fabrikanten durven gelukkig steeds meer van een vertrouwd, saai ontwerp af te stappen. Gekke vormgevingen en leuke kleuren, zo ziet de computer of laptop van tegenwoordig eruit!  Ook zijn er ergonomisch verantwoorde bureaustoelen die er ook nog eens fantastisch uit zien! Met de eerder genoemde meubels heeft u een aardige basis om uw werkplek zo sfeervol mogelijk in te richten. Durf vooral eens te spelen met verschillende soorten licht of vrolijke kleuren. Uw werkplek hoeft dus geen duf kantoor te zijn, maar onderdeel van uw woning, waar men prettig werkt. En waar men prettig werkt liggen de prestaties hoger!

Kijk voor ideeën en voorbeelden op ons Pinterest Board: Work Spaces     
OVER WONEN GESPROKEN
Foto: Nina Holst stylizimo blog
© 2017 binnenhuisarchitect.nl