Magazine 2017
© 2017 binnenhuisarchitect.nl
BIO ETHANOL BRANDER                                                             

De bio ethanol haarden worden tegenwoordig steeds vaker toegepast in het interieur en dat is niet zo gek. Je kunt namelijk vuurtje stoken zonder rookkanaal, dus zodoende heb je ook de vrijheid om in verschillende ruimtes te genieten van de vlammen, want die zijn echt! Heerlijk om de lange winteravonden mee door te komen en super gezellig bij bijvoorbeeld het kerstontbijt.

De laatste tijd zijn de branders behoorlijk in opspraak. Wij adviseren daarom altijd om de bio ethanol brander niet in te kleine ruimtes te gebruiken en er voor te zorgen dat de ruimte goed geventileerd kan worden. Kies voor de betere merken en hoogwaardige materialen en lees de voorschriften goed. Vul nooit de sfeerhaard als de brander nog warm is en natuurlijk niet morsen!

De sfeerhaarden zijn er in verschillende soorten en maten. Vrijstaand, wandmodellen (waarvan de achterwand goed geïsoleerd moet zijn) en er zijn zelfs inbouw varianten op maat. Zo kun je er verschillende naast elkaar (laten) plaatsen voor een groots effect! Dus met de juiste haard en handelingen kun je gerust genieten van deze sfeervolle haarden. Zeker weten!  

EKOBE MOZAIEKTEGELS UIT KOKOSNOTEN                                   

In Brazilië bewerkt Ekobe de harde kokosnoot tot tegeltjes van 2x2 of 3x3cm. Deze worden samengevoegd tot matjes van 42x42 of 42x84cm. De matjes zijn praktisch te verlijmen op bijna alle ondergronden, inclusief rondingen. Dit natuurlijke materiaal krijgt hierdoor een duurzaam tweede leven in de exclusieve interieurarchitectuur.

Tijdens het procedé van kokosnoot tot tegeltje blijven alle goede materiaaleigenschappen behouden. Ekobe is hard, geurloos, en uv-proof. Het heeft een satijnen glans en het voelt, net als hout, prettig “warm” aan. Het materiaal houdt zich goed in vochtige ruimtes, mits het niet direct met water in aanraking komt.

Ekobe is er in diverse bruintinten, ecru, rood en zwart; vlak geschuurd of met een natuurlijke bolling of holte. De matjes zijn te combineren in diverse patronen, zoals een bies, een dambord of in grote kleurvakken. Ekobe kunt u toepassen op rechte oppervlakken, maar ook op rondingen in het interieur. Mooi voor op de wanden van kamerbreed tot blikvangend detail. Ook fraai en apart op een blad of complete ombouw van bijvoorbeeld een eetbar of een bali. Iets in huis hebben dat een ander niet heeft….dat kan met de Ekobe kokos mozaïektegels.

Bron: www.simonsvloerenwand.nl   
STUCCO VOOR DE WAND                                                                 

Stucco is een Italiaanse moderne pleister met prachtige marmereffecten, die qua structuur tussen fijn pleisterwerk en marmer in zit. Deze decoratieve wandafwerking is er in een gladde of matte afwerking en het is toepasbaar op vrijwel elke gepleisterde ondergrond. Het heeft een 2-laags systeem. Door dit systeem kan Stucco ook in vochtige ruimtes gebruikt worden.

Sinds kort is er ook een Stucco Metallic op de markt. Deze hoogwaardige pleister geeft een zachte en sfeervolle uitstraling aan een ruimte met een extra sprankelend effect door de lichtspeling in het product. Deze bijzondere wandafwerking geeft een persoonlijke touch aan uw interieur. Stucco Metallic geeft het klassieke interieur een chique, luxe uitstraling en het moderne interieur een gedurfde ambiance.

Stucco kent dan ook een toenemende populariteit en dat is niet zo vreemd, want het is een kwalitatieve hoogwaardige wand afwerking die uw ruimte een exclusieve uitstraling geeft!
Wil u ook uw interieur verfraaien met Stucco? Laat u adviseren!

Bron: www.ornamentenplafond.nl
TOP CORE                                                                         
Top Core is een exclusief product. Deze aantrekkelijke collectie heeft zowel visueel als voelbaar en groe aantrekkingskracht. Bijzondere dessins zoals een natuurlijke houtstructuur, textiel oppervlak of een steenstructuur geven het werkblad een hoogwaardige uitstraling. In combinatie met de kenmerkende zwarte kern maakt dit mooie creaties mogelijk.
Top Core is een veelzijdig materiaal bestaande uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier. De zwarte kern van het blad ontstaat door het aantal lagen papier. Uitzondering is Solid White, hierbij is de kern wit gekleurd. Deze lagen worden onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een compacte plaat van 10mm. Het blad wordt afgewerkt met een overlay die de oppervlaktestructuur bepaald. Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat het werkblad bijzonder watervast, hygiënisch en eenvoudig te reinigen is.

WAVE CUSTOM MADE                                                                     

Wave Custom Made biedt u de mogelijkheid om zelf uw afzuigkap samen te stellen, geheel naar eigen wens. Verschillende modellen, vrijwel alle maatvoeringen, wel of geen led lampjes, met of zonder afstandsbediening, 1 of 2 motoren enzovoorts. Men kan zelf bepalen hoe men de afzuigkap wenst.

Welke stappen zijn er te volgen alvorens men een maatwerk afzuigkap in huis heeft?
Ga naar de keukenzaak en laat hen de tekening met de speciale afzuigkap en alle wensen doorsturen naar: info@wavekp.nl. Binnen enkele dagen is de prijs bekend die via de keukenzaak te verkrijgen is. De geschatte levertijd ca. 4 tot 6 weken.

Onlangs heeft Wave Design een afzuigunit op maat gemaakt voor het Duitse keukenmerk Rational.De keuken is een ontwerp van de bekende architect Sergei Tchoban, hij ontwierp één van de hoogste gebouwen in Europa, de Federation Tower te Moskou.

Bron: www.wavedesign.nl
ROOD WIT BLAUW PAST BIJ JOU?                                                    

Past rood wit blauw bij jou? Het zijn in ieder geval gezellige, frisse en uitnodigende kleuren. De kleuren van de Nederlandse vlag, van de vrijheid en blijheid, maar toch zien we deze kleurencombinatie  niet vaak in het hedendaagse interieur. Soms in de kinderkamers of in de keuken, maar daar blijft het meestal dan ook wel bij.

Best jammer, want de kleuren vullen elkaar mooi aan. Wit is de perfecte kleur voor de basis.
Het koele blauw gecombineerd met het warme rood zorgt voor een sprankelende combinatie.
Het zijn dan ook de perfecte kleuren voor de moderne slaapkamer of woonkamer. De strakke rode bank als eyecatcher blijft altijd een goede keus. Gecombineerd met blauwe accessoires, een hoogpolig blauw karpet en eventueel mooie abstracte kunst in deze kleuren en je hebt je eigen puur Hollandse interieur.   

Foto’s Pinterest. Voor meer rood wit blauw inspiratie zie Pinterest board Rood Wit Blauw

Bron: Binnenhuisarchitect.nl
TEAL                                                                                        

Eén van de trendkleuren 2014 is Teal! Teal is een prachtige diep blauw- groene kleur.
Deze kleur staat voor kalmte, verfijning, veelzijdigheid, balans en kracht. Teal doet ons denken aan tropische oceanen. Een kleur om bij weg te dromen….

Deze evenwichtige kleur laat zich prima mixen met natuurtinten en houten materialen, maar gaat ook heel goed samen met okergeel en mint. Verrassend is de combi met rozetinten.

Bovendien is teal een kleur die overal past. Het geeft je slaapkamer een ontspannen touche, je keuken een frisse look en je badkamer een super wellness uitstraling.
Stoer voor de woonkamer in combinatie met hout, goud, koper en beton. Accessoires, een karpet of mooie kussens van aaibare zachte stoffen in deze kleur zorgen voor een compleet nieuwe ambiance in je interieur.
STILLLE PARKETVLOEREN VAN BRUYNZEEL                                 

Parketvloeren worden vaak geassocieerd met klossend en hol klinkend. Voor veel mensen een reden om te kiezen voor vaste vloerbedekking. Zeker als er nog benedenburen zijn om rekening mee te houden. Maar dat parket voor meer geluidsoverlast zou zorgen dan welke vloer dan ook, is een misverstand. Een parketvloer van Bruynzeel kan zelfs de overlast van geluid verminderen. Parketvloeren van Bruynzeel zijn geluidsisolerend te leggen. Dat is comfortabel voor uzelf én voor uw buren.
Lucht- en loopgeluid is geluid dat u maakt als u heen en weer loopt en dat weer terugkaatst in de kamer. Het kan verminderen door uw kamer op een andere manier in te richten, maar het belangrijkste verschil wordt gemaakt door de wijze waarop de vloer is gelegd. De meeste parketvloeren van Bruynzeel worden massief verlijmd en professioneel gelegd waardoor het niet klost en hol klinkt.
Contactgeluid is geluid dat doorklinkt naar aangrenzende ruimtes. Vooral de lage tonen veroorzaken veel hinder. Contactgeluid ontstaat door contact tussen mens en materiaal of tussen materialen onderling; de trillingen vermenigvuldigen zich vervolgens in het materiaal. Oorzaken zijn bijvoorbeeld stampvoeten, het dichtslaan van deuren, het bespelen van een cello op een houten vloer, een luidsprekerkast op de kale muur. Ook de overlast door contactgeluid kan tot een minimum beperkt worden als de parketvloer volgens de laatste technische normen is gelegd.
Veel verenigingen van eigenaren stellen tegenwoordig al strenge eisen aan de mate van geluidsisolerende werking van uw vloer. Bruynzeel hanteert de nieuwe standaard uit de bouwwereld (∆ Llin) waarbij door een weging van verschillende factoren in één getal aangegeven wordt welke kwaliteitsklasse het is. Bij Bruynzeel Parket ontvangt u bij een parketvloer een certificaat op naam dat u de garantie geeft dat de contactgeluidsisolerende waarden ook daadwerkelijk ruimschoots voldoen aan de TNO-eisen en de nieuwe bouwnormen.
Wij zeggen ook niet voor niets: “Bruynzeel Parket is meer dan ’n vloer”!

Bron: www.bruynzeelparket.nl
FENIX KEUKENBLADEN                                                                

Ben je op zoek naar een uniek werkblad voor in de keuken? Een werkblad die aan vele eisen voldoet? Dan is Fenix het werkblad wat je zoekt! Fenix is namelijk een revolutionair nieuw materiaal dat eindeloze mogelijkheden biedt, want door zijn unieke toplaag onderscheid dit werkblad zich van alle andere werkbladen!

De nanotechcoating maakt dit werkblad bijzonder. Het zorgt ervoor dat het oppervlak zijdezacht aanvoelt, en niet reflecteert. Zo behoudt het altijd zijn kleur. Groot voordeel is ook dat je er geen vingerafdrukken op ziet. Maar de meest sensationele eigenschap van Fenix is wel het thermische herstel van kleine krassen. Je wrijft met een sponsje en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon!

De randen van het Fenix-blad worden afgewerkt met de V-Groovetechniek. Dat houdt in dat ze als het ware uit het materiaal gevouwen worden, waardoor ze één geheel vormen met het blad. De structuur en het dessin lopen door in de rand, waardoor je een massieve stoere uitstraling creëert. De fenix-collectie is leverbaar in  verschillende structuren en kleuren, van Ice Cream White tot Very Black!

Fenix-bladen zijn antibacterieel en dus uiterst hygiënisch en natuurlijk zeer eenvoudig te reinigen. Door zijn vele voordelen, mogelijkheden en een bijzondere uitstraling past Fenix perfect in de keuken van 2014!

Bron: Binnenhuisarchitect.nl
WOONJOURNAAL
TERRASTONE

Al kennis gemaakt met Terrastone? Terrastone is een hoogwaardige pleister voor vloeren, wanden en meubelen met een adembenemende individuele expressie. De ecologische structuur van Terrastone is dan ook een voelbare en visuele belevenis. Natuurlijke pigmenten ontwikkelen zich genuanceerd en creëren fascinerende kleurschakeringen. Terrastone vloeren, wanden en meubelen zijn altijd uniek. Dankzij de legio manieren van aanbrengen krijgt ieder oppervlakte een eigen uitstraling en dimensie. Van eenvoudig, subtiel tot exclusief en decoratief. Van drukke tekeningen met veel slagen en kleureffecten tot wolk effecten met rustige nuances van licht naar donker.

Terrastone is bijna in iedere gewenste kleur aan te brengen. De Terrastone professionals voegen de pigmenten op locatie zelf toe. Zo kunt u samen de juiste kleur bepalen. Laat je meeslepen in de mediterrane behaaglijke kleuren, vol emotie, zuidelijke warmte en inspirerende verleiding….. Nadat de gekleurde pleisterlaag hard en droog is wordt deze heel lichtjes opgeschuurd en geïmpregneerd. De impregneringen hebben een sterke invloed op zowel esthetisch als cosmetisch vlak. Een Terrastone wand, vloer of meubel kan sfeervol worden afgewerkt in de uitvoering: glans, eiglans of mat.

Het bijzondere van dit materiaal is dat het vrijwel overal kan worden toegepast. Ook aan badkamers en welness-ruimten geeft de hoogwaardige pleister een adembenemend exclusief effect. Dankzij de plastische afwerking krijgt je badkamer de gewenste uitstraling vol emotie, vriendelijke verleiding en rustgevende inspiratie. De benodigde elasticiteit en sterkte van Terrastone wordt bereikt door kostbare natuurlijke harsen. Deze maken het materiaal tevens waterbestendig! Terrastone, een bijzonder veelzijdig materiaal voor een bijzonder interieur.
HET NIEUWE WIT
White is back! Niet zo gek, want met een witte basis creëer je rust in je interieur. Wit is de kleur van onschuld, rust, puurheid, kalmte, zuiverheid en ruimte. Wit kun je natuurlijk ook eindeloos combineren met alle kleuren. Wit-zwart zorgt voor een krachtige uitstraling, wit en pastel voor zoet en lief en de combinatie wit met natuurtinten is altijd goed.
Voldoende redenenom  om je interieur om te toveren in wit. Er zijn natuurlijk heel veel varianten in wit. Van helder tot gebroken. De mix van verschillende kleuren wit en van verschillende vormen en texturen zorgen voor een spannend diepte effect. Denk aan wit marmer en katoen of kalkverf en porselein, linnen en leer. Deze mooie materialen geven je interieur sowieso een bijzondere touche!
Vind je wit te steriel? Bedenk dan dat wit ook absoluut heel warm kan zijn. Het is uiteindelijk de manier hoe je ermee omgaat. Wanneer je je interieur aankleed met mooie witte gordijnen, plaids en veel witte kussens zal je zien dat de ruimte warm en sfeervol wordt. En wat dacht je van een wit hoogpool karpet? Gedurfd, maar wel heel cool!
Wit kan ook perfect gecombineerd worden met elke interieurstijl. Van klassiek stijlvol tot strak design. Wit voelt zich overal thuis en een wit interieur is tijdloos. Voldoende redenen om te kiezen voor een wit interieur. Yes! White is back!

JUNG Les Couleurs® Le Corbusier


Wereldwijd en exclusief biedt JUNG haar tijdloze programma LS 990 aan in de 63 originele Les Couleurs® Le Corbusier. 

Le Corbusier heeft twee indrukwekkende kleurcollecties gemaakt:
de eerste kleurcollectie verscheen in 1931, de tweede collectie in 1959. Le Corbusier was zeer onder de indruk van de evenwichtige kleuren van de natuur. Hij bouwde zijn „Polychromie architecturale“ op een intelligente, artistieke emotionele en hartstochtelijke selectie van pigmenten. Zijn kleuren drukken het natuurlijke en het basic uit. Zij zijn het resultaat van een unieke ervaring als architect, ontwerper, kunstenaar en kleurontwerper. De kleuren zijn altijd natuurlijk harmonisch en laten zich bijzonder  goed combineren. 

Voelbare kwaliteit
De indrukwekkende kleurdiepte en het bijzondere matte oppervlak krijgt de schakelaar door de speciale lak en handmatige afwerking. De kleuren komen nog beter tot hun recht in het licht van een kleurenschema: combineer JUNG LS 990 in Les Couleurs® Le Corbusier bijvoorbeeld met KEIM muurverf en Anker professional carpet, twee andere netwerkpartners van Les Couleurs® Le Corbusier.

Kijk voor meer informatie op: www.jung.nl/les-couleurs
WIJN BINNEN HANDBEREIK                                                               

Dunavox biedt u de perfecte oplossing voor het inbouwen van wijnklimaatkasten onder uw aanrecht, kookeiland of indien mogelijk ergens in de wand. De inbouw-wijnklimaatkasten van Dunavox zijn een lust voor het oog en zeer handig in gebruik. Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk zijn in te tekenen en in te bouwen door uw ontwerper en/of installateur.

U kunt wijnflessen van 75 cl liggend op de juiste serveertemperatuur bewaren met een temperatuurbereik van maar liefst 5 t/m 22˚C. De deuren van een aantal Dunavox klimaatkasten zijn om te draaien, zodat u kunt kiezen voor links of rechts draaiend.

Indien u twee maal eenzelfde model strak naast elkaar plaats en één deur van richting veranderd kunt u de deuren vanuit het midden openen. Dit geeft u de mogelijkheid om zowel rode als witte wijn beide op hun eigen ideale temperatuur  op te slaan en wat dacht u van de chique uitstraling?

De inbouwtekeningen worden netjes meegeleverd met de wijnklimaatkast. U kunt ze natuurlijk ook altijd bij ons op vragen.

Bron: www.wijnklimaatkastkopen.nl

ANTIEK ORNAMENT VAN SILBERLING                                           
Schuller Restauratie heeft weer een antiek Silberling ornament aan de collectie toegevoegd. In een pand aan de Oude Vest in Leiden hebben wij onlangs weer een ornament uit de Silberling collectie mogen restaureren. Wij hebben dit prachtige ornament gedemonteerd en in ons atelier schoongemaakt, gerestaureerd en afgemald.
Silberling was Neerlands grootste ornamenten bedrijf. Ze verzamelde het bronmateriaal van plafonds in Lodewijk XIV- stijl tot en met Art Deco en Jugendstil. Drie eeuwen ornamentenkunst werden door Silberling nauwkeurig vastgelegd. Rond 1900 liet Silberling door kunstenaars zelf nieuwe Jugendstil en Art Deco ontwerpen maken. Ook deze unieke stukken werden in de verzameling opgenomen. De gipsornamenten fabriek was gevestigd in Amsterdam van 1860 tot 1920.
Is uw nieuwsgierigheid gewekt of wilt u zelf een ornamenten plafond laten creëren of laten restaureren? Kijk op onze website www.ornamentenplafond.nl om onze collectie te bekijken of bel voor een afspraak in onze showroom.
MADE FOR ME                                                                                     

Voor mensen die meer willen ontwikkelde Jeroen Bos Made for Me: design in opdracht, maatwerk in
zijn meest letterlijke betekenis. De klant draagt ideeën voor een ontwerp aan, Jeroen Bos ontwikkelt
het design in samenwerking met de klant en neemt de productie op zich.

Jeroen Bos is ook de designer van The-Desk. Een stijlvol en functioneel bureau voor thuis voor de
man en vrouw die van stoer en elegant houden.

Je vindt The Desk en het concept Made for Me van Jeroen Bos van 15 t/m 19 november op de
Excellent Wonen & Leven Beurs te Eindhoven. Deze beurs is speciaal voor de levensgenieter met
gevoel voor luxe, hoogwaardige producten en lifestyle en is voorzien van complete designwoningen
en belevingsrumtes, waar je als bezoeker volop inspiratie kan opdoen.

Bron: www.the-desk.nl/made for me

KRIJTVERF PURE & ORIGINAL                                                           

Krijtverf van Pure & Original, is een afwasbare, milieuvriendelijke, professionele krijtverf op
waterbasis met 100% natuurlijke pigmenten. De uitstraling van krijtverf is zeer mat,
fluweelpoederig en egaal, diep en vol van kleur. Krijtverf geeft uw woning een exclusieve uitstraling.

Krijtverf wordt ook wel toegepast in de keuken en de badkamer. Als er rechtstreeks water op de
wand spat, is het raadzaam om Pure & Original Dead Flat Eco Sealer toe te passen. De
krijtverf is dan goed beschermd en zeer goed schoon te maken.

Krijtverf kunt u gemakkelijk en direct, zonder primer, aanbrengen op latex, muurverf en behang.
Het behang moet natuurlijk wel goed vastzitten. Dus geen verschil met een normale standaard
muurverf. Wilt u het klassieke krijtverfstreepeffect op de muur, breng dan de krijtverf onverdund aan
met een Pure & Original kalkkwast. Prachtig sfeervol effect!

Bron: www.pure-original.nl


WAT JE NIET ZIET, IS OOK BIJZONDER                                                 


Het verhaal achter een TULP haard is vaak minstens zo interessant als de haard zelf. Een mooi
voorbeeld hiervan is het verhaal van Under-Cover. Een unieke techniek waarmee diverse
organische vormen mogelijk worden.

Tot voor kort werd Under-Cover voornamelijk toegepast bij lampen, zoals bij design van FLOS. Door
TULP’s passie voor vuur is Under-Cover nu ook toepasbaar voor haarden. En dat geeft ongekende
mogelijkheden. Of je nou in een 17eeuws grachtenpand woont of een strak appartement.

Under-Cover… Je ziet: een prachtige haard met zacht glooiend stucwerk. Wat zie je niet: de mallen
erachter, die gemaakt zijn van hittebestendig composiet. Naadloos verwerkt in je wand, zonder
scheuren rondom in het stucwerk van de haard. Lichtgewicht frames, makkelijk toepasbaar. En
door de gladde toplaag zijn ze makkelijk in alle kleuren te schilderen. Afhankelijk van het type kader
verdwijnt de haard in de wand of komt hij er juist uit. Je kunt kiezen uit diverse kaders, waaronder
enkele van Piet Boon en van Roderick Vos.

Ook een mooi verhaal: Under-Cover is volledig cradle to cradle. En het verhaal hierachter is simpel:
een Under-Cover frame kan volledig door het milieu kan worden afgebroken. Zodat die weer
hergebruikt kan worden voor een nieuw product. Bijvoorbeeld een nieuwe TULP haard!

Bron: www.tulp.eu
ROOD                                                                                            

Voor vele is de kleur rood een gedurfde kleur. Toch zien we regelmatig dat de kleur rood wordt
toegepast in het interieur. Knal rood in het moderne interieur en warm rood/bordeaux  in het
eigentijds klassieke interieur. De kleur rood is een primaire kleur en staat voor strijdvaardig, macht,
uithoudingsvermogen, moedig, loyaal en natuurlijk voor passie en hartstocht!  Wetenschappers
hebben vastgesteld dat deze kleur de concentratie bevordert.

Rood is prima toe te passen als accentkleur. Denk aan mooie vazen, luxe stoffen voor de kussens,
kaarsen en bloemen, maar je kunt er ook voor kiezen om één wand te schilderen in de kleur rood.
Je zult zien dat deze wand direct zorgt voor een sfeervol effect! Tip: hang op deze wand een
kunstwerk waarin de zelfde kleur rood voorkomt en licht deze uit.

Rood wordt meestal geadviseerd in de ruimtes waar actie wordt ondernomen, zoals de keuken en
de werkkamer. De speelkamer mag ook, maar als je kind erg hyper is, is het beter om voor een
andere kleur te kiezen.

Rood laat zich prima combineren met andere kleuren. Denk aan geel, blauw en groen, maar rood
kan ook heel goed samen met paars, roze en oranje! Het is gewoon een kwestie van durven en
doen! Een andere prachtige mix is Chinees rood met zwart. Het mixen van verschillende kleuren
rood kun je beter achter wegen laten of  laat je adviseren door een professional!  

NILSON BEDS

Al ruim 10 jaar werken we bij Nilson Beds vol passie aan het ontwerpen, produceren en leveren van fantastische bedden. Gezond en comfortabel door natuurlijke materialen, vormgegeven door topdesigners. Uniek door een complete collectie accessoires zoals meubelen, dekbedden, kussens en bedlinnen. Wij willen u graag inspireren om te kiezen voor natuurlijk slaapcomfort, voor u op maat gemaakt. Duizenden tevreden klanten gingen u voor. En ze genieten nog steeds van onze perfectie in kwaliteit en service.Voor meer informatie over onze filosofie en onze producten kunt onze website bezoeken. www.nilsonbeds.nl